Digital närvaro är ett måste för de flesta företagare som vill få verksamheten att växa, men kan vara svår att prioritera bland allt annat som ska göras. Här är några genvägar som kan hjälpa dig att nå din målgrupp – utan att äta upp din tid eller budget.

Nå ut digitalt till dina kunder

Ta reda på var dina kunder finns och var aktiv där

Din hemsida och sociala medier är dina skyltfönster, men det är inte säkert att potentiella kunder hittar dit. Som egenföretagare är du den som har bäst koll på dina kunder, så försök att hitta platser som de normalt skulle vistas i. Det kan vara Instagram, det kan vara särskilda Facebook-grupper, eller forum på nischade webbtidningar. Där kan du göra dig ett namn genom att svara på frågor, kommentera, och när det passar komma med råd och tips om hur de kan få hjälp av just dig och ditt företag. På så sätt bygger du din trovärdighet i ämnet.

Skapa en hemsida som ger svar på det dina kunder undrar över

Att fylla och hålla en hemsida levande kan vara svårt för en soloprenör som behöver fokusera på att utveckla sin verksamhet. Då kan det vara bra att göra det enkelt för sig. Använd en hemsidebyggare för att lätt kunna skapa en snygg webbplats. Många är billiga och erbjuder smidiga mallar som gör att din hemsida blir att se proffsig ut utan att du behöver gå några kurser i webbdesign. Dessutom kan du göra det enkelt för kunder att få reda på det de behöver med en FAQ eller kontaktruta.

TOPP BÄSTA HEMSIDEBYGGARE

  1. Squarespace
  2. Wix
  3. Loopia
  4. WordPress
  5. Webnode

Wireframes för din hemsida

Bli smartare i sociala medier

Eftersom dina kunder finns i sociala medier vill du troligen också göra det, men med begränsat med tid och resurser gäller det att prioritera och göra smarta val. Det första är att bestämma vad du helst vill få ut av din närvaro, och hålla dig till det. Sysslar du med e-handel har du andra behov än om du är psykolog eller inredningsdesigner. Är målet ökad kännedom, trafik till webbplatsen, engagemang kring en fråga eller dialog med din målgrupp? Prioritera det som är viktigast för verksamheten, välj en eller max två kanaler som passar ditt syfte bäst och strunta i resten.

Ge följarna vad de vill ha

Vilken typ av marknadsföring funkar bäst digitalt? För sociala medier finns en grundläggande regel: utgå från vad som är intressant för mottagaren. Det må låta självklart men många företagare fastnar i att använda sociala medier som en ren informationskanal, medan de flesta användare finns där för att få inspiration, tips eller underhållning. Genvägen till att skapa engagemang är att utforska, inspireras och kopiera. Vad har funkat bäst hittills i dina egna kanaler och vad funkar inte alls? Vad gör de varumärken som lyckas bäst? Vilka varumärken gillar du själv att följa och varför? Vad gör dina konkurrenter bra och mindre bra?

Digitalt är konstnadseffektivt sätt att nå ut.

Nå längre med ditt innehåll

Alla sociala medie-plattformar vill visa följarna det mest användbara innehållet för just dem. Algoritmerna tweakas och många företagare vittnar om att det blir allt svårare att nå ut. Det som premieras är inlägg som uppmuntrar till engagemang, som följarna reagerar på och delar vidare. Frågor, tips, undersökningar och korta videos kan sticka ut. Ett tips är schemalagda inlägg. Om du ägnar en stund i veckan åt att skapa och tidsinställa dina inlägg (till exempel Hootsuite och Buffer har populära gratisversioner för detta) kan du lägga resten av tiden på din kärnverksamhet. Men konkurrensen om uppmärksamheten är hård och trots dina engagerande, underhållande inlägg bör du vara beredd att också lägga en slant på sponsring för att garantera att du syns i din målgrupps flöden.

Det är dessutom enklare och billigare än vad man kan tro. På både Instagram och Facebook finns smidiga verktyg för att boosta dina inlägg. Se först till att ditt konto är registrerat som företagskonto, så kan du välja målgrupp, hur mycket pengar du vill lägga in och följa effektiviteten i din kampanj.

Till syvende och sist är ändå word of mouth den viktigaste taktiken. Leverera dina produkter eller tjänster med hög kvalitet, så kommer du kunna bygga förtroende för dig och ditt företag. Så är resten av de här tipsen bara hjälp på vägen.