En sötsugen systerdotter fick Sara Serray att börja producera sockerfritt godis och skapa företaget Wellibites. På bara tre år har företaget etablerat sig som det nyttigare alternativet i affärernas hyllor. Nu siktar Serray på resten av världen.

De flesta av oss drömmer nog om att göra världen bättre. En del har större planer, andra mindre, men själva tanken på att i alla fall försöka göra något i rätt riktning förenar oss.

För Sara Serray var drömmen att minska vår konsumtion av socker genom att skapa ett sockerfritt godis som var så gott att det skulle kunna konkurrera med hallonbåtarna och gelegrodorna i godislådorna – och sedan sprida det över världen. Med godisföretaget Wellibites har hon kommit en bra bit på vägen för att förverkliga den.

– I dagsläget är diabetes typ 2 och fetma sjukdomar som sprider sig över hela världen, även här i Sverige, och det beror i hög utsträckning på överkonsumtion av socker. Jag ville dra mitt strå till stacken för att minska den.

Som många andra stora drömmar började Serrays i något betydligt mer småskaligt och personligt. När systerdottern Leona började komma upp i en ålder där hon intresserade sig för godis föll det sig naturligt för Sara Serray, utbildad apotekare och kostrådgivare, att vilja skapa ett bättre alternativ.

När Serray väl bestämt sig för vad hon ville göra började hon göra ordentlig research.

– Jag är ganska försiktig, så det var kanske inte självklart att jag skulle ta det här steget, men jag gjorde ett så bra grundarbete att stegen därefter blev ganska naturliga. Jag hade kött på benen när jag väl drog i gång. Jag hade en färdigutvecklad produkt när jag startade bolaget. Varumärket var satt, kontakten med leverantörer etablerad och marknadsundersökningen gjord.

Till en början var Wellibites ett projekt hon jobbade med vid sidan av karriären som apotekare och kostrådgivare, men snart insåg hon att kvällar och helger inte räckte till. Nästa steg blev att säga upp sig från sin tillsvidareanställning.

– Att säga upp mig från mitt riktiga jobb innebar att jag tagit det största steget. Det var läskigt och det fanns säkert de omkring mig som undrade varför jag tog det. Jag hade ju precis börjat jobba, efter sju års studier, men jag tyckte det var värt att ta chansen. Sverige är ett så bra samhälle att man vågar satsa, eftersom tryggheten finns där även om man misslyckas. Det vore synd att inte testa, för annars skulle jag jag sitta om tio år och ångra mig.

Testet höll. Efter bara några månader etablerade sig Wellibites i dagligvaruhandeln och på apoteksmarknaden. Serray vill gärna att företagets produkter ska fortsätta att ha en plats där.

– Man måste fortsätta att vara på tårna: produktutveckla och utveckla marknadsföringen genom till exempel betalda samarbeten, vilket jag inte använt tidigare. Allt för att bibehålla farten och växa.

I en tid där storytelling är om inte allt, så i alla fall en bra bit på vägen, fick Serrays berättelse om anledningen till att hon skapade Wellibites snart vingar.

Många har sagt att genomslaget delvis berodde på att det finns en personlig story bakom företaget. Att jag har stått i mitt eget kök och kokat godis och att jag utgick från min systerdotter Leona när jag skapade godiset, att jag ville skapa ett hälsosammare godis åt henne och alla andra barn.

Under våren medverkade Serray i SVT:s entreprenörstävling ”Draknästet”, där hon fick fyra av de fem investerarna i juryn att vilja investera i Wellibites.

Det var jättekul att vara med, konstaterar hon. Produktionen var proffsig, så man kände sig trygg och nervositeten släppte snabbt. Eftersom jag pratade om Wellibites så kände jag mig snabbt bekväm.

Som många andra soloprenörer som ser sitt företag växa ordentligt på kort tid kom Serray till en punkt där hon behövde göra ett val kring framtiden: fortsätta som hon gjort och på egen hand ta Wellibites till nästa nivå eller ta in externa finansiärer för att företaget snabbare ska kunna växa sig tillräckligt stort för att nå ut brett och globalt.

Redan ett och ett halvt år efter att företaget kommit igång hade Wellibites inte bara etablerats i Sverige, utan också kommit in på den norska marknaden. När även våra grannar i väst gillade Wellibites återvände Serray till sin ursprungliga dröm – att ta Wellibites ut i världen, att erbjuda ett bättre godisalternativ också bland bonbons och Marsbars.

För att nå sitt mål snabbare insåg Serray till slut att hon behövde större uppbackning än den hon för tillfället hade, med de bud som låg på bordet från både ”drakar” och andra investerare. Tidigare i år sålde hon därför Wellibites till hälsa- och välbefinnande-koncernen Humble Group. Ett svårt beslut.

– Jag har jobbat så nära med det här så länge att det nästan var svårt att skilja Sara från Wellibites. I det här läget gällde det att bara se till Wellibites och vad som krävdes för att få det att växa snabbare och större.

Samtidigt har hon fortfarande kontroll på vad som händer, hon är kvar som VD och det är i allra högsta grad hon som styr Wellibites. Och hon drömmer fortfarande om en hälsosammare värld.

– Vi behöver expandera teamet, inte minst för att jag ska kunna fokusera på de områden där jag är mest värdefull. Jag välkomnar rekrytering, eftersom jag har för mycket att göra som det är nu, men det är en process att släppa saker som jag tidigare har gjort. Eftersom Wellibites är ett så personligt projekt för mig så är det viktigt att jag arbetar med rätt personer. När jag är så passionerad är det ibland svårt att hitta andra som brinner för min vision lika mycket. Hittar man rätt är det å andra sidan inga problem.

Sara Serrays tips till egenföretagare

Gräv i dig själv och tydliggör vad du brinner för och vad du tycker är så roligt att du hade velat jobba med det trots motgångar och dålig eller ingen lön – och starta bolaget inom just detta område. Då håller du motivationen uppe även när motgångarna kommer, vilket de alltid gör. Annat som är viktigt: läs på, nätverka, sök dig till entreprenörssammanhang – att få inspiration och levande bevis på att det går att skapa ett framgångsrikt företag kring sin passion är kraftfullt.

Och – en sista sak – lyssna inte på nej-sägarna.